söndag 15 november 2009

Et busenkelt kantarelltriks



Lycklig den som har kantareller i frysen! I helgen fick skogens godsaker förgylla skivor av fläskytterfilé - och simsalabim stod söndagsmiddagen på bordet.
  • Fläskfilé, fläskytterfilé, fläskkotletter eller kycklingfiléer
  • Kantareller
  • Eventuellt en liten schalottenlök eller två
  • Rosmarin
  • Salt och peppar
  • Grädde
  • Smör att steka i

Stek kantarellerna och eventuellt schalottenlök i smör, krydda med salt och peppar. Sätt kantarellerna til sidan. Krydda köttet med rosmarin, peppar och salt. Stek köttbitarna på båda sidorna. Lägg över kantarellerna och häll på grädden, eventuellt blandad med lite mjölk. Låt puttra tills köttet är gjenomstekt.

Till detta kan serveres:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar