onsdag 2 december 2009

Extragoda bullar - som uppvärmning til julbaket



Snart skal vi kanske i gång med stora julbaket - lussekatter, saffranskorpor, skurna pepparkakor, kokostoppar, sprøda goda rån och vad det nu kan bli. I dag äter vi upp de sista bullarna i frysen från sommarens bullbak - Thoréns godisbullar med lyxigt kladdig fyllning.

Bulldeg:
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 2 dl socker
- 200 g rumsvarmt smör
- ca 14 dl vetemjöl

- eller din vanliga bulldeg

Fyllning 1:
- 200 g riven mandelmassa
- knappt 1 dl socker
- 100 g rumsvarmt smör
Detta blandas til en massa.

Fyllning 2:
- 3-4 dl vaniljkräm

Kavla ut degen til en stor rektangulär platta. Bred ut först ut fyllning 1, och så fyllning 2 ovanpå. Rulla ihop til en längd och skär skivor som lägges i bullformar. Obs! Detta blir kladdigt!

Låt bullarna jäsa, pensla med ägg och strö över flagad mandel.

Gräddas i 225 grader, ca 8-10 minutter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar