I ettertid synes jeg kanskje at det virker litt sært å bære med seg et simpelt kundemagasin med eksotiske oppskrifter på interrail fra Cornwall til Orkney og hjem. Men jeg har hatt mye glede av den ene oppskriften jeg har igjen - kylling med peanøttsaus.
Du trenger:
- Ca 500 kyllingfilé
- 2 ss soya
- 1 ss revet fersk ingefær
- 2 knuste hvitløksfedd
- 1 liten grønn chili
- 2 ts råsukker
- Juice + skall av 1/2 lime
Saus:
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts fersk ingefær
- 1/2 - 1 grønn eller rød chili
- 125 g rødløk
- Juice av 1 lime
- 1 ts salt
- 4 msk peanøttsmør
- Ca 2 dl vann
- Evt. det som er igjen av marinaden
Serveres med ris av en eller annen type, eller som i dag med mathvete. Og grønnsaker etter egen smak. Mmm.
Se bilder av Chicken Satay i ulike varianter på f eks Flickr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar