torsdag 23 september 2010

Verdens største pannekake!

Torsdag - og jeg orker ikke å steke pannekaker! Så pannekakerøren helles i langpanne med rikelig med smør. Med hurtigmetoden er verdens største pannekake ferdig på 20 minutter.

Pannekakerøre:
  • 4 dl hvetemel (evt. i blandet speltmel, litt kruskakli, eller litt havrekli)
  • 8 dl melk
  • 4-5 egg
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smeltet smør
Hurtigmetoden:
  1. Lag pannekakerøren.
  2. Sett ovnen på 200 grader og skru på varmluftfunksjonen.
  3. Sett inn langpannen med et par spiseskjeer med smør.
  4. Når smøret er smeltet heller du røren i langpannen.
  5. Skru evt. ned varmen til 175 grader, følg med så ikke pannekaken blir brent.
  6. Etter 15-20 minutter er pannekaken ferdig.
Servér med f eks hjemmelaget blåbærsyltetøy. Eller stekt bacon og tyttebærsyltetøy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar