Detta är middagen som slår alla andra sommarmiddagar! Hela familjen mumsar makrillfiléer med stor aptit! Detta behöver du:
- Makrillfiléer från fiskdisken (eller eventuelt makrillar direkt från havet)
- Pincett eller tång ( för att dra ur benen innan tillagning)
- Salt og peppar
- Vetemjöl eller annan panering, till eksempel grahamsmjöl eller kruskakli
- Dill (mycket!)
- Smör att steka i
Rensa makrillfiléerna. Salta och peppra, och vänd de i vetemjölet. Stek fiskfiléerna. Om du skal steka många kan du steka de hastigt i stark värme i stekpannan och eftersteka på ca 150 grader i ugnen. Strø hackad dill över innan servering.
Guldsåsen, ca 4 port
- 1 dl majonäs
- 2 dl gräddfil (lettrømme)
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 - 1 msk god senap, gärna en sötstark sort
- Salt och peppar
- Hackad dill
Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt til servering. I farmors originalrecept blandas majonäsen med vispad grädde - det är också gott...
Och til sist:
- Färskpotatis ( i mitt fall helst Tjörn-potatis...)
- Kanske lite färsk gurka och solvarma tomater
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar