- 4 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk torrjäst
- 100 g smält och avsvalnat smör
Stek våfflorna gyllna i våffeljärn. Bäst nygräddade, men jästen gör att våfflorna håller sig frasiga också när de har svalnat.
Goda med bara lite strösocker - eller sylt och grädde. Jordgubbsylt, hallonsylt, körsbärsylt, plommonsylt, blåbärsylt, hjortronsylt...särskilt hemmagjord!
Våffeldagen? Vad är det?
Flera våfflor på http://www.vafflor.se/
Norska våfflor - på svenska
Takk for ny, superenkel oppskrift - skal prøve denne i påsken! Her i huset ble det også vafler på vaffeldagen! Her er min oppskrift, som er min mors gode, gamle fra 60-tallet. Uten sukker, og kjempegode med hjemmelaget syltetøy og en rømmeklatt på - eller bare litt strøsukker:
SvaraRadera1 l helmelk
2 egg
1/2 ts salt
mel til passe tykk røre*
200 g smør smeltes og røres i til slutt
1 strøken ts bakepulver like før steking
Røren skal helst svelle ca én time.
*Passe tykk røre: Den skal gi litt motstand når du rører og være tykkere enn pannekakerøre. Er den litt tykk, så tilsett bare litt mer melk.