Inte vet jag, men det verkar absolut som om vetedeg jäser bäst när det är kvalmigt varmt och åskan mullrar.
Bulldeg
- 50 g jäst (gärna för söta degar)
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- ev. 1 tsk mald kardemumma
- ca 1,2 l vetemjöl
- Smör
- Strösocker
- Kanel
- Pärlsocker
- Ev. hackad mandel
Knåda degen. Baka ut bullarna (till exempel som snurror, med fyllning av smör, socker och kanel)og låt dem jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg, och strö over pärlsocker, och hackad mandel om man gillar det. In i ugnen på 225 grader, ca 5-7 min beroende på storlek.
Ser deilig ut :-) Ang den awarden du fikk av meg; ikke så veldig dreven jeg heller, men det jeg gjorde, var å kopiere bildet og lagre på min maskin, for så å laste det opp på min side. Deretter forteller du sju ting om deg selv. Tror du står veldig fritt her. Du kan jo for eks fortelle 7 favorittoppskrifter el.l. Lykke til!
SvaraRadera